ZONGULDAK EREĞLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Mesajı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Mesajı

20-01-2023

12 Eylül 2022 tarihinde başladığımız eğitim öğretim yılının 1. döneminin sonuna geldik. Öğrencilerimizin karnelerini almalarıyla başlayacak olan yarıyıl tatilinin hepimize hayırlı olmasını dilerim.

Sevgili öğrenciler;

2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi geride kaldı. Yarıyıl tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırken yarıyıl yorgunluğunu üzerinizden atmalı ve elinizden geldiğince ikinci yarıyıla hazırlanmalısınız. Ancak dinlenmenin sadece boşa vakit geçirmek olmadığını unutmayın.

Sizi aydınlatan, ruhunuzu dinlendiren ve kendinizi iyi hissettiren, sizinle konuşan kitapları okumayı asla unutmayın. Aldığı sorumlulukların bilincinde, planlı çalışmayı bilen, ulaşılabilir hedeflere sahip olan ve kararlı bir nesil yetiştirmek için bizler var gücümüzle çalışırken sizler de emeklerimize sahip çıkıp başarıyı kendinize rehber almanın gayreti içinde olun.

Bu vesileyle size çok güzel bir yarıyıl tatili diliyor ve gözlerinden öpüyorum.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

            Yaptığınız özverili çalışmalarla eğitim öğretim faaliyetlerimizin aksamadan yürümesini sağladığınız için ayrıca geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, en iyi şekilde yetiştirdiğiniz için hepinize minnettarım. Tüm emekleriniz için teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum

Sayın Veliler,

Unutmayalım ki; öğrenci karnesi sadece öğrenciyi değil sizleri de bizleri de değerlendirir. Başarılı öğrenciler, sevinç ve gururunu ailesi ve yakınları ile paylaşmanın hazzını yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı ve asla onların kendini yetersiz hisseden, umutsuzluğa kapılan, ailesinden azar işiteceği ve zarar göreceği endişesini taşıyan, özgüven duyguları incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını hissettirmek için hassasiyet göstermelisiniz. Çocuklarımız kadar bizler de bu sorumluluğun farkında olmalı ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Hayat okuluna hazırlanırken evlatlarınızın en büyük destekçileri sizler olmalısınız. Bu bilinçle, çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine sebep olabilecek suçlamalardan kaçınmanızı rica ediyorum.

Bu vesile ile Kdz. Ereğli'mizin eğitimde yükselen çıtasına verdikleri içten destekten ve bir dönem boyunca yararlı ve fedakâr çalışmalarından ötürü tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize keyifli tatiller diliyor, velilerimize sağlık başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum.

 

Harun AKGÜL

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Bağlık Mahallesi Tacettin Halatçı Sokak No2 Kat4 Kdz.Ereğli/ZONGULDAK - 90 (372) 323 73 70 71

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.