ZONGULDAK EREĞLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Mesajı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Mesajı

2017-2018 eğitim öğretim yılını tamamlamış olmanın sevinç ve gururunu gönülden yaşıyoruz.

Geleceğin teminatı sevgili öğrenciler,

Bugün karne günü ve bir yıllık emeğinizin karşılığını aldığınız gün. Bizim size olan inancımız çok büyük işler başarabileceğinizi biliyoruz. İnsan başarıya çabalayarak ulaşır çalışmanın öğrenmenin zevkine varmış insan için başarmak sonuçtan başka bir şey değildir. Başarı için yapılacak şey bellidir; öğrenme isteği azim ve planlı çalışma. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır.

Sizlerden tatil süresince dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarını yapmayı, kitap okuyarak vaktinizi verimli bir şekilde değerlendirmenizi diliyorum. Sizlerin başarıları bizler için geleceğimizi için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ve her öğrenci özeldir” düşüncesi ile çıktığımız bu yolda gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim.

Her zaman daha iyiyi daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın teriniz, fedakarca yaptığınız çalışmalardan her bir öğrencimize verdiğiniz emeklerden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Kıymetli Anne ve Babalar,

Çocuklar bizim hayattaki en değerli varlıklarımız. Onlar için ne kadar çalışsak azdır. Sizlerinde bu bilinçle her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında da çocuklarımızın yanında olduğunuzu biliyoruz.

Çocuklarınız elinden gelen bütün gayeti göstererek çalıştılar. Yeteneklerince başarılı oldular. Onların karnedeki notları elbette ki önemlidir. Ancak asıl önemli olan her koşulda çocuklarınıza duyduğunuz güveni ve desteği sürdürmektedir. Öncelikle iyi notlar üzerinde durup memnuniyetinizi dile getirmeli, zayıf notları ise telafi edilebileceğini belirtmelisiniz. Hiçbir karne notu çocuğunuzdan daha önemli değildir. Çocuklarınızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür. Fakat onların özgüvenlerinin geri kazandırılması çok zordur. Çocuklarınıza her zaman onların yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz ki onlarda çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip toplumdaki yerlerini alabilsinler. Eğitim süreçlerinin her basamağında, eğitimin ayrılmaz bir parçası ası olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize tüm öğrencilerimize tatiller dilerken; tüm yönetici, öğretmen ve personelimize, velilerimize çocuklarımızın eğitimine verdikleri katkı nedeni ile teşekkür ederim.

 

 

Bağlık Mahallesi Tacettin Halatçı Sokak No2 Kat4 Kdz.Ereğli/ZONGULDAK - 90 (372) 323 73 70 71

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.