ZONGULDAK EREĞLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

Bir Eğitim-Öğretim yılının daha sonuna geldik. Bugün itibariyle 23.777 Temel Eğitim ve 10.353 Ortaöğretim olmak üzere toplam 34.130 öğrencimiz karnelerine alarak yaz tatillerine kavuşacaktır.       Karne günleri öğrencilik hayatının en önemli günlerinden biridir. Öğrencilerimiz için önemli olduğu kadar bizler için de bir o kadar önemlidir. Çünkü bu değerlendirme bir bütün olarak hepimizin değerlendirilmesidir. Karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayılar verileri, yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme değildir.
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI                          YIL SONU MESAJI

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldiniz. Çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecinde öncelikle dinlenmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle dolu dolu zaman geçirmenizi, kişisel ve sosyal gelişiminizi destekleyici faaliyetlerde yer almanızı ve bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Okuduğunuz her bir kitap size yeni bir ufuk açacak, gelişiminize en değerli katkıyı sağlayacaktır. Bilgi çağında okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olmanız sizlerin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır .Bu ülkenin yarınları sizlersiniz. Ülkemizin yarınlarına sizler yön vereceksiniz. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan siz değerli evlatlarımızın donanımlı, dünyayı takip eden, çağımızın tüm yeniliklerine hâkim, yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmesi bizim için ve geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Hepinizi gayretiniz ve başarılarınızdan dolayı kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Değerli Öğretmenler,

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Sayın Veliler,

       Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanımaya, onun yeterli ve yetersiz yönlerini objektif olarak değerlendirmeye çalışın.Çocuğunuzun farklı ilgi ve yetenek alanlarını keşfedebileceği farklı etkinlik fırsatları oluşturmaya çalışın. Israrcı ve kırıcı olmayın. İçten ve samimi olun. Onun neler hissettiğini anlamaya, onunla empati kurmaya çalışın.

Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performans akranları veya kardeşleriyle karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır. Birçok problemin çözümü için olaydan sonra tepki vermek yerine, önleyici yöntemler denemek gerekir. Çocuğunuzun okuldaki performansını yakından takip etmeniz önemlidir. Bu ise sadece sınav notlarını öğrenmek, sınav tarihlerinden önce ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların, okul ile işbirliği içine girerek çocuğun yaşadığı başarısızlığın olası nedenlerini araştırmaları, eksik yönlerini tespit ederek giderebilmesi için yardımcı olmaları gerekir.

Anne babanın yersiz ve aşırı tepki ortaya koyması, çocuğu olumsuz etkiler. Çocuklarımızın yetersiz oldukları konulara değil, olumlu yönlerine odaklanalım. Çocuklarımıza şartlara bağlı olarak değil, her zaman sevdiğimizi ve güvendiğimizi hissettirelim.

 Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Numan KORKMAZ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Bağlık Mahallesi Tacettin Halatçı Sokak No2 Kat4 Kdz.Ereğli/ZONGULDAK - 90 (372) 323 73 70 71

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.